Trendspaning på morgonkvisten...

Imorse kikade jag på Nyhetsmorgon på TV4 och fick se Stefan Nilsson från Trendgruppen prata om den rådande retrotrenden som tagit svenskarna med storm. Varför tappar inte retrotrenden i popularitet? Stefan tror det är längtan efter en viss trygghet och sökandet efter våra rötter som gör att vi faller tillbaks i gamla stilar, sedan är den lätt att tycka om. Men hösten har han sett att retrotrenden uppgraderas till 2010. Det handlar om mycket re-lansering av gamla produkter och ny form i gammal tappning. Loppisar i all ära men det är precis som kläder med stilar som kommer tillbaks, det är något litet som inte känns riktigt rätt... Jag har själv noterat att en riktig "te-trend"  råder i höst med flera nya modeller och mönster och kopparna på 70-talet var inte lika stora även om mönstren påminner om svunna tider.  Stefan berättade också att 50-talet kommer vi svenskar aldrig lämna för vi ser det som vår svenska guldålder då flera svenska klassisker såg dagens ljus. Stefan hade valt ut ett antal produkter som speglar just den här retrotrenden och här är några av dessa. Men Stefans "trendigaste" tips var ändå att följa sin egna smak och inreda hemmet med en mix av stilar där nytt blandas med arvegods för ett personligare hem!


Miljöbild från Femnika.dk. Nytappning i gammal form, det klassiska Höganäskruset som läcker kanna signerat designgruppen Front.  Tekanna Retro, burken Keep och kopp från serien Tea. Allt från Sagaform som hakat på retrotrenden. Finns att shoppa hos bl.a. Royal Design

Related Posts with Thumbnails

Postat av: Snusans inredningsblogg

Ja det var intressant att se inslaget på nyhetsmorgon. Älskar retromönstren i lite nyare tappning. Burkarna Keep står högt upp på min önskelista.

2010-09-26 @ 10:14:41
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Jag älskar de härliga retromönstren - de andas glädje.

2010-09-26 @ 13:37:24
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: Frida H

Ja, visst var det ett mysigt och glatt inslag. Jag hörde knappt vad de sa på tvn då junior gapade som högast vid den tiden men jag såg alla fina saker på bordet.

2010-09-26 @ 15:21:59
URL: http://livingdeluxe.blogg.se/

Skriv din hälsning här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Tack för att du lämnar en hälsning hos mig!
Om du ställer en fråga gör jag mitt bästa för att besvara den här!

Du kan även kontakta mig via: info@ellasinspiration.se

Hälsningar Karin

Trackback
RSS 2.0
ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved