Bienvenido a Barcelona

/ Permalink / 6
Då var man hemma igen efter några helt fantastiska dagar i Barcelona! Maken hade ytterligare en överraskning i bakfickan så på flygplatsen väntade två av våra absolut bästa vänner! Så himla trevligt resesällskap som dessutom har besökt Barcelona flera gånger så vi kunde inte få bättre guider.

Efter flygning via München landade vi i strålande solsken tidigt på onsdag förmiddag. Inflygningen gav en otroligt läcker vy över den brusande staden.



Hotellet Silken Gran Hotel Havana låg mitt i centrala stan, ett stenkast från shopping och sevärdigheter. Med andra ord helt perfekt läge! Rummet var snyggt inrett och relaxen på taket underbar med en makalös vy över staden...



Jag är väldigt förtjust i arkitektur och en dröm har varit att besöka just Barcelona (vilket maken visste den luringen...) och uppleva några av Gaudís alla mästerverk. Hans stil är svår att beskriva och måste verkligen upplevas. De flesta känner nog igen den här byggnaden, Casa Milà, som är ett kännetecken för staden med sin "böljande" fasad.  



Gaudí ligger bakom några av de mest spektakulära byggnaderna i staden och några andra utmärkande byggnader är så klart Sagrada Familia och Casa Batllò. Tyvärr var det så otroligt mycket folk med väntetider på flera timmar för att gå in så vi nöjde oss med att kika på utsidan den här gången...



Närheten till stranden gjorde att man kunde få både badliv och shopping på samma gång. Få städer erbjuder en sådan mix. Vi besökte den närmsta stranden som heter Barceloneta och ligger endast 15 minuter från Ramblas, den stora gågatan. Längs stranden finns flera läckra restauranger och området heter Port Olimpic då det var här man byggde boende till deltagarna i OS 1992. Idag är lägenheterna hett eftertraktade och här bor "innefolket"...



Det fanns så otroligt mycket att upptäcka och man kommer att behöva många resor för att hinna njuta av alla platser så jag kommer definitvt att åka tillbaks! Imorgon bjuder på jag lite shoppingtips och restauranger ni bara måste besöka om ni har chansen att åka hit!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Karin:

Härliga bilder!

#2 - - Linda:

Det ser helt fantastiskt ut! :) En resa verkligen värd att göra när det är äkta "svensk sommar"!

#3 - - Karin:

Åh, ser jättehärligt ut! :)

#4 - - AnnikaS:

Jag sa till sambon häromdagen att jag skulle vilja åka till Barcelona igen och inte blir jag mindre sugen efter att ha läst dina tankar och sett bilderna.

kram Annika

#5 - - Brunkullan med mosipperötter:

Lovely!

Du verkar haft en underbar semester.



Jag var i Barcelona över dagen (vi bodde annars i Santa Susanna, strax norr om Barcelona under veckan) i april förra året.

En fantastisk stad, som jag hoppas få besöka snart igen.



Kram Susanne

#6 - - Tina:

Det ser underbart ut! Jag åker ner till Barcelona i slutet av augusti och när jag ser dina bilder vill jag bara åka med en gång. Härligt med en storstad som bjuder på precis allt inkl sol och bad, precis som du skriver. Vi har hittat en jättefin lägenhet via barcelona-home.com, bara ett par minuter från stranden. Så det blir toppen! Just nu verkar det ju vara kanonväder, så hoppas det håller i sig. Ha det så fint!!

Till top