Shoppa i Barcelona

/ Permalink / 2
Ja, det är verkligen så mycket jag vill berätta om efter min tur till Barcelona. Stan har verkligen allt och jag som älskar shopping blev inte besviken. Det visade sig att i juli-augusti pågår årets största rea så varje butik hade 50-70 % rabatt. Lite kaosartat i en del butiker som te.x. Zara, Mango och El Corte Inglés men då kunde man också göra otroliga fynd.

Jag tänkte som avslutning på mitt "lilla" Barcelona-reportage tipsa om några sevärda butiker. En tvärgata till vårt hotell var Passeig de Gràcia som är en av stans livligaste shoppinggator med en mix av både exklusiva butiker och "vanliga" affärer. Här hittar man bl.a. Vinçon, ett mecka för oss som älskar inredning. Butiken är enorm och fylld med designklassiker och på andra våningen har man inrett flera rum likt en enda stor exklusiv lägenhet man kan strosa omkring i. De har även en webshop om du inte har vägarna förbi...



På Plaça de Catalunya hittar man välkända Habitat och även den ett måste! De hade också jätte-rea men lite svårare att få med sig lampor och möbler hem... tyvärr...



Lite kul är att även många klädbutiker har verkligen tänkt på inredningen in i minsta detalj och är otroligt snyggt inredda. Häftigast var nog Replays butik på Passeig de Gràcia och bakom den läckra dekoren i butiken hittar man Vertical Garden Design som faktiskt  visade sig vara startat av svenske landskapsarkitekten Michael Hellgren och som nu har kontor i både Stockholm, Barcelona och Lissabon. Heja Sverige!




Ja, det var allt från min resa till Barcelona och jag måste verkligen tillbaks för det finns så mycket mer att uppleva!
#1 - - Magnus:

Åh så många fina lampor jag hann se bara på de få bilderna du postade! Bland annat tycker jag mig se PH Kotten som går på sköna 60.000kr :)

#2 - - Tina:

Åh vad kul med shopping! Jag kom precis ner till Barcelona häromdagen och ska stanna under hösten för att plugga spanska. Jag har aldrig varit här innan så uppskattar verkligen lite tips om vad man absolut inte får missa. Känner du till någon bra marknad föresten? Jag älskar stora marknader med smått och gått och lite av varje :) Var bodde du någonstans när du var här? Jag har hyrt en lägenhet via barcelona-home.com tillsammans med två andra svenska tjejer. Ligger bara ett par minuter från Plaza Catalunya, så nära till shoppingen vilket är ett stort plus hehe :) Vore kul att höra ifrån dig!

Kram Tina

Till top