Mamma: Så här gör du rabarberfat i betong
1. Först måste man ha sand och sen gör man en kulle av sanden. Hur hög den blir är hur djup man vill att fatet ska bli. Högre kulle = djupare fat.
2. Välj ut ett fint rabarberblad och lägg det upp och ner. Ta av en liten flik ifrån ett annat blad och lägg under stjälkskaftet för att få ett fint avslut.
3. Sen blandar man finbetong med lite vatten till en inte allför hård konsistens och lägg det på bladet. Låt torka minst 1 dygn. Stryk till betongen fint för detta blir botten på fatet.
4. Vänd upp och ner på fatet. Pilla bort rabarberbladet, kan vara lite knepigt i alla ådror men använd en kniv försiktigt. Nu är fatet färdigt att användas till ljusfat eller fågelbad.
Tack för tipset! Verkar ju lätt som en plätt. Jag har tänkt göra betong-grejer länge, men inte riktigt tagit mig samman än. Kanske är det dags nu...