Ett av mina favoritprogram

Inspiration / Permalink / 3
Det finns ju en uppsjö av "designprogram" numera och en av mina absoluta favoriter är engelska Grand Designs. Programledare är Kevin McCloud som är en av Storbritanniens mest populära designers och han har skrivit flera böcker på ämnet. För er som missat detta program handlar det om att följa personer som har ett brinnande intresse för utmanande byggprojekt i kombination med val av miljövänliga material. Man följer ett byggprojekt bokstavligen från grunden och man får ta del av allt från ritningar till färdigt hus. Otroligt spännande och intressant.



Ett av mina absoluta favoritavsnitt var när inredningsdesignern Kathryn Tyler ritade och projekterade bygget av hennes drömhus Lizard Peninsula Scandinavian House. Jag brukar inte falla för ett modernt utförande på hus men detta blev otroligt läckert kanske för att det just inspirerats av skandinaviska rena linjer. Hon lyckades kombinera sin vision och utnyttjade en otroligt besvärlig sluttande tomt till max. Utsidan på huset bestod av återvunna tegelstenar som målades vita, cederfasad, stål och stora glaspartier.



Tips! Programmet visas på TLC och jag har sett några avsnitt på Kanal 9. Originalet är framtaget av engelska Channel 4 och här kan du även läsa mer om programmet och se gamla avsnitt och bildarkiv från flera av husen.

(Foto: Kanal 9 och Channel 4)
#1 - - Nanna:

Det huset är också ett av mina favoriter. Helt underbart! Jag har försökt att rita ner det lite så att man kan härma lite tills man ska bygga eget hus och få inspiration av det :)

Fast de alla husen i grand designs är ju helt underbara på sina egna vis!

#2 - - fröken pensé:

Men visst är det ett superbra program!! Hade det förut i vårt programutbud, men tyvärr inte längre. Ska skaffa kanal 9 så snart det är möjligt, vill ju inte vara utan husprogrammen!

Hälsningar Annica

#3 - - karin:

Mitt absoluta favoritprogram också! Och jag har bloggat om exakt samma hus från serien!

Till top