Ljuvlig fikonchutney

Bak & Mat / Permalink / 1
Den här fredagen tänkte jag bjuda på ett litet smarrigt recept som kanske kan komma till pass i helgen. Det är nämligen receptet på fikonchutneyn som jag bjöd på när vi hade "hemliga gäster" för två helger sedan. Supermumsigt att servera till getost och jag brukar även göra den till jul och servera med glögg, pepparkakor och ädelost!


Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration.

Du behöver:
200 g torkade fikon
1 1/2 dl vatten
pressad saft av 1/2 citron
2 msk grovhackade valnötter (kan uteslutas)
2-3 msk rött vin, efter smak
1 msk balsamvinäger

Så här gör du:
Strimla fikonen. Blanda fikon, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka på svag värme utan lock ca 10 min. Låt svalna något. Rör ner nötterna, vin och vinäger. Servera till getosttoast eller andra smakrika ostar!

Ha nu en riktigt skön avslutning på arbetsveckan!

Kram Karin

Tips! Den lilla skålen är ett glas från
Lagerhaus som du hittar i min webshop!
#1 - - Marita L:

Tack för tipset. Det lät verkligen gott. Älskar fikon och getost!

Till top