Mitt bidrag till Bageriets Bake Off Challenge

Bak & Mat / Permalink / 1
För ett tag sedan fick jag en förfrågan om jag ville vara med i "Bageriets Bästa Bake Off Challenge". Det är alltid roligt med nya utmaningar så självklart tackade jag ja till inbjudan. I veckan har jag funderat ut ingredienser till mitt kakrecept och idag var det upp till bevis hemma i köket för att se om det funkade lika bra i verkligheten som på pappret. Min idé var att göra ett enkelt recept och mixa sött (choklad), syrligt (ananas) och salt (nötterna). Familjen fick agera testpanel och det blev med "beröm godkänt", eller som dottern sa "Mamma, det här är nog de bästa kakorna jag smakat, iallafall den här veckan... Ja, hon är åtminstone ärlig! *ler*

Här har ni nu mitt bidrag som jag kallat "Ellas Ananasmagi".



Recept på ca 20 kakor

100 gr smör
3/4 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl saltade cashew nötter
1 dl torkad ananas (3 hela ringar)
100 gr mörk choklad

Smält smöret och häll i farin- och strösocker. Rör ihop vetemjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt 1 ägg och blanda noga. Häll över smör och socker och rör om. Hacka nötter, ananas och choklad grovt och rör sedan ner i smeten.

Forma smeten till bollar och lägg på bakplåtspapper. Ge dem ett litet lätt tryck så att de inte är helt runda utan blir lite platta. Grädda i 175 grader i 14 minuter.  Låt svalna och avnjut med ett kallt glas mjölk!

Nu håller jag tummarna för att mitt recept går hem hos juryn!
#1 - - yasmine modell mamma och fru:

ser gott ut

allt bra? kram

Till top