Tips på julgodis!

Bak & Mat / Permalink / 5
Om mindre än en vecka är det ju Julafton så jag måste ju bara tipsa om julgodiset som är en tradition på vårt gottebord. Varje år "produceras" det nämligen mozartkulor som doppas i choklad.
 
Så här gör du:
 
Skär små kuber av nougat, rulla in nougaten i en bit mandelmassa. Doppa sedan kulorna i smält choklad. Som lite extra piff kan man ringa över lite vit smält choklad. Klart!
 
Vi har ju en liten annan jul framför oss i år så på vårt gottebord ska det även finnas sockerfritt godis. Tar mer än gärna emot recept!
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
#1 - - Eleonore- jultävlingar!:

Mums, jättefina mozartkulor :D

Svar: Tackar! Kram Karin
Ellas Inspiration

#2 - - Karin:

Vad fina de ser ut, riktigt proffsiga:)

Svar: tack snälla! Kram Karin
Ellas Inspiration

#3 - - paulina:

ooh jag orkar inte när bloggar lägger ut så goda recept hela tiden! hahaha det ser alldeles för gott ut så det blir extra jobbigt när man vill prova alla recept! :D

Svar: Hi hi, Kram Karin
Ellas Inspiration

#4 - - Mallan:

Istället för mandelmassa rullar man in nougaten i päronmarsipan!!!! Sååå mycket godare :)

Svar: Mums, låter toppen! Kram Karin
Ellas Inspiration

#5 - - Anonym:

Jag brukar göra sockrefria pepparkaksmuffins till min moster och morbror som båda har diatbetes. Byt ut vanligt strösocker mot suketter strö, och tillsätt ca 1 tsk pepparkakskrydda. Det är även supergott att ha i lite rårörda lingon. Lycka till.
Kram Cecilia

Svar: Tack snälla! Kram Karin
Ellas Inspiration

Till top