Veckans Dukningstips: En snurrig nyår!

Dukningstips / Permalink / 2
Ja, då var årets julfirande till ända. Har haft det väldigt mysigt med vår goa släkt och nu börjar uppladdningen inför nyår som ska firas hos goda vänner. Tänkte bjuda på ett litet roligt och "snurrigt" pysseltips till årets festligaste dukning! Vad sägs om att duka upp till nyårsfesten med en sådan här liten dekoration? Är superenkel att göra och kan varieras i det oändliga beroende på val av olika papper. I mitten har jag satt en liten guldknapp som dekoration.
 
Tips! Plocka fram de gamla mässingsljusstakarna och ställ på bordet! Trenden 2013 spår att våra hem kommer att fyllas av guld som glimmar så varför inte börja på årets sista dag?
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Snurran gör i 4 enkla steg.
1. Börja med att klipp en remsa av valfritt papper. Använd vanligt A4 och klipp längs med den långa delen. Vik sedan om vartannat så du får ett "dragspel". Du behöver två delar per snurra.
2. Tejpa ihop dragspelets båda delar till en lång veckad remsa.
 
 
3. Tejpa därefter ihop hela remsan till en rund cirkel. Som du sedan försiktigt trycker ihop i mitten genom att "sluta" cirkeln i mitten.
4. Fäst mitten med kraftig tejp eller limma med limpistol. Vänd och vips är din snurra klar! En kul detalj är att dekorera med gamla tryckknappar som man alltid får som reserv till kläder.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
#1 - - Nilla:

Vad fint! Ha det så bra.

#2 - - pysseliten:

Tack för det fina tipset ;) Och jätte tack för att du skrev på ellos tävlingen jag skicka med in ett par bilder trodde ALDRIG att jag skulle ha en chans men igår ringde dom upp mig ;) Är så glad så nu ska här shoppas Kram och gott nytt år !!

Till top