Betong - för nybörjare!

Gjuta Betong / Permalink / 5
Det är många som trillar in här hos mig när de söker på betonggjutning och visst har det blivit många betongföremål under åren (kika här). Jag är verkligen så förtjust i detta material och framförallt gillar jag att man kan skapa så sköna kontraster med ett hårt material. Jag vet att många av er gärna vill prova att gjuta men inte riktigt vågar men varför inte börja med några sådana här små söta dekorationsblommor? Kan användas både som tyngder på servetterna utomhus, till dukning eller som dekoration i krukor.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Formen är en vanlig isform i silikon. Tror jag hittade den på IKEA. Köp finbetong i ett byggvaruhus och sila gärna bort de grövre kornen så du får en lite slätare blandning. Konsistensen ska vara som gröt och formen bör torka minst ett dygn. Låt gärna blommorna även stå på tork några dagar efter att du tagit dem ur formen. Lycka till!!
#1 - - Karoline:

Åh, det är så enkelt och fint =) Gjorde MASSVIS av betong förra sommaren och även i vintras i garaget men har inte kommit till skott i år än, vet inte vart tiden tar vägen...

KRAM och ha en mysig helg

Svar: Känner så väl igen mig... Kram Karin, www.ellasinspiration.se
Ellas Inspiration

#2 - - Stephanie:

Jag vill verkligen testa det nångång :) Jag gillar materialet, det är snyggt. Jag kollade på Sommar med Ernst igår och han bygger ju om en industribyggnad iår, och igår jobbade han mycket med betong inomhus. Det är coolt :)

Svar: Ja, Ernst kör verkligen max med betong i år och jag älskar det! Kram Karin, www.ellasinspiration.se
Ellas Inspiration

#3 - - jasmin:

Jätte bra tips där!! Jag älskar att göra betong dekoration!!

#4 - - LINN ★:

Verkar kul! Har testat något liknande för ett tag sen men måste testa igen :)

#5 - - Tilla:

Coolt! Det ska jag prova! :D

Till top