Vårt liv med diabetes

/ Permalink / 6
Idag för 6 månader sedan förändrades vårt liv eller framförallt vår dotterns liv för all framtid. Efter att hon varit väldigt sjuk en tid fick vi reda på att hon fått diabetes typ 1. Detta är en en form av diabetes som kommer följa henne hela livet och som måste behandlas med insulin. Det är alltså ingen diabetes som växer bort eller ska förväxlas med typ 2 som man kan bli av med genom att äta rätt. För oss har det så klart inneburit en omvälvande tid sedan vi fick beskedet. Jag skrev lite om det i början här i bloggen men sedan har jag velat hålla detta utanför, helt enkelt av den enkla anledningen att bloggen är min fristad och ett sätt att komma bort en stund.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
För självklart har detta inneburit stora förändringar inte bara för vår familj utan även för våra nära och kära. Vi har ju fått nya rutiner att förhålla oss till då hon måste ha insulin och äta på regelbundna tider vilket i hennes fall innebär med ca 3,5 tim mellanrum. Sockret kollas ofta via blodprov i fingret för att säkerställa att hon mår bra men på det stora hela försöker vi leva ett så "vanligt" liv som möjligt vilket ni som följer mig på Instagram vet... *ler* Vi är ingen diabetesfamilj utan en familj med diabetes och vi vägrar att låta sjukdomen styra oss. Jag vet att ni är flera som undrat hur det går för oss och er omtanke värmer verkligen. Kan säga att det går bra även om vissa dagar så klart är tuffare än andra. Men hon är en otroligt tapper och duktig tjej som tar det hela väldigt bra även om hon också har dagar då hon känner att hon bara vill vara som alla andra 9-åringar och det ska ni veta gör ont i mammahjärtat. Men ibland så blir man förvånad över vilka saker som kan göra henne glad...  Hon sken nämligen upp som en sol i fredags när vi berättade att vi läst en artikel att Molly Sandén fått typ 1 diabetes. Vi vet ju vilken resa som väntar Molly och hennes familj men för vår dotter var det istället stort att en av hennes idoler faktiskt nu har samma sjukdom som henne. Ja, märkligt hur det kan bli!
 
#1 - - livingbymiriam:

Oj vilka vändningar livet kan ta. Men hon verkar vara en tuff tjej din dotter. Styrkte kramar till hela familjen!

Svar: Tack snälla! Kram Karin
Ellas Inspiration

#2 - - Margareta, Holmsunds blommor:

Kramar från norr till dig och din familj.

Svar: Tack Margareta! Kram Karin
Ellas Inspiration

#3 - - Sandra på Ön:

Får en tår i ögat när jag läser det du skriver och ett litet leende när jag läser om Molly. Tänk att det kan betyda så mycket för dem och alla behöver vi förebilder i livet. Ni gör det så bra. Kramar från mig

Svar: Tack Sandra! Kram Karin
Ellas Inspiration

#4 - - Lilla familjen:

Vad skönt att höra att det går bra och att ni inte låter er styrs! Pappan till mina barn har också det, så jag vet att det känns tufft ibland!
Önskar er en bra dag, kram :)

Svar: Tack snälla! Kram Karin
Ellas Inspiration

#5 - - Anonym:

Ja, när man är så liten som er dotter så kan det ju kännas bra att veta att man inte är ensam om att ha den här sjukdomen, och att till och med en kändis kan ha den :). Man blir lite mindre annorlunda då ju! Hon gör det bra och det gör hon ju förstås med hjälp av hela familjen! Har inte du också stora förhoppningar om att denna sjukdoms gåta kommer att avslöjas under våra barns livstid? Det pågår ju intensiv forskning hela tiden, om inte annat så kommer det i allafall nya och ännu mer säkra, bekväma och effektiva metoder för att behandla den. Min son är nitton nu och har haft diabetes i tre och ett halvt år och har precis flyttat till studieort och sköter sig helt och hållet själv, pirrigt men nyttigt för alla!
Må så gott, kram till er alla!

Svar: Så härligt att höra om din son! Det värmer! Kram Karin
Ellas Inspiration

#6 - - pia:

Hej!
Jag vet precis hur ont det gör i mammahjärtat o hur tappra våra barn är. Ville bara ge en hint om att det forskas i finland om att eventuellt svininfluensavaccinet givit barn diabetes 1..då detta har ökat..själv har jag en son som fått narkolepsi av detta--många kramar till er o du har en härlig blogg..Pia

Svar: Tack snälla för din hälsning och hoppas att det går bra med din son! Kram Karin
Ellas Inspiration

Till top