Petit choux - sommarkrans!

Petit Choux sommarkrans
3 dl vatten
100 gram smör
2 dl vetemjöl
3 ägg
vanilj/marsankräm, vispgrädde och jordgubbar
Så här gör du :
Mät upp vatten i en kastrull och ställ på spisen. Skiva ner smöret i kuber och låt smör och vatten koka upp under uppsikt. Ta bort kastrullen från värmen och rör i vetemjölet. Nu ska du röra riktigt kraftigt med en träslev eller en trägraffel. Smeten ska lossna från kastrullens kanter när den är klar. Låt svalna en stund, ca 10-15 minuter. När smeten svalnat rör du ner ett ägg i taget under kraftig omrörning. Smeten blir först väldigt lös men fortsätt tills den blivit slät och blank. Rita en cirkel på bakplåtspapper med en tallrik. Fyll en spritspåse, använd den stora spritsen och spritsa en krans runt cirkeln.
Grädda i 175 grader om du har varmluft, annars 200 grader, i ca 35-40 min. Tänk på att inte öppna ugnen de första 20 minuterna! Kransen ska ha fått en fin färg när den är klar. Låt svalna. Du kan antingen dela kransen i mitten eller göra två kransar och ha en som botten och en som lock.


oj vad gott de ser ut!