Petit choux - sommarkrans!

Bak & Mat / Permalink / 2
Ni såg ju vår smarriga sommartårta från dotterns kalas tidigare idag och här kommer det mumsiga receptet som verkligen andas sommar. Passar ju perfekt till midsommar eller hur!
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 

Petit Choux sommarkrans

3 dl vatten

100 gram smör

2 dl vetemjöl

3 ägg

vanilj/marsankräm, vispgrädde och jordgubbar

 

Så här gör du :

Mät upp vatten i en kastrull och ställ på spisen. Skiva ner smöret i kuber och låt smör och vatten koka upp under uppsikt. Ta bort kastrullen från värmen och rör i vetemjölet. Nu ska du röra riktigt kraftigt med en träslev eller en trägraffel. Smeten ska lossna från kastrullens kanter när den är klar. Låt svalna en stund, ca 10-15 minuter. När smeten svalnat rör du ner ett ägg i taget under kraftig omrörning. Smeten blir först väldigt lös men fortsätt tills den blivit slät och blank. Rita en cirkel på bakplåtspapper med en tallrik. Fyll en spritspåse, använd den stora spritsen och spritsa en krans runt cirkeln. 

 

 

Grädda i 175 grader om du har varmluft, annars 200 grader, i ca 35-40 min. Tänk på att inte öppna ugnen de första 20 minuterna! Kransen ska ha fått en fin färg när den är klar.  Låt svalna. Du kan antingen dela kransen i mitten eller göra två kransar och ha en som botten och en som lock.  

 

 
Fyll kransen med marsankräm (ca 4 dl färdig kräm), 5 dl vispad grädde och ca 750 gr jordgubbar. Sikta vaniljsocker över och vips är du klar att servera din smarriga sommartårta! Jag dekorerade tårtan med ett litet flaggspel som jag gjort av grillpinnar, kraftigt snöre och papper.
 
Denna tårta passar perfekt till dem som inte kan äta sötsaker då endast krämen innehåller lite socker.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration, alla bilder ovan!
 
#1 - - Hanna o Texas ❥:

oj vad gott de ser ut!

Svar: Det är det! Prova! recept i bloggen nu. Kram Karin
Ellas Inspiration

#2 - - caisa salmonsson:

Hjälp så gott!
Petit Chouxer var ju evigheter sedan jag åt. Måste göras snart!
Det borde funka att fylla en krans med Skagenröra som en förenklad smörgåstårta också?! Nu ska det bakas:-)
Bra beskrivning på hur man gör PetitChoux smet, den kan vara lite trixig ibland.

Svar: Tack snälla! Kram Karin
Ellas Inspiration

Till top