Fredagsfika - Äppelkladdkaka!

Bak & Mat / Permalink / 3
Idag hade jag ansvaret för "fredagsfikat" på jobbet. Jag gillar att prova nya recept och hade fått ett tips om Äppelkladdkaka så det fick bli två sådana kakor. Med hela trädgården full av äpplen så hade jag ju fri tillgång till råvaror om man säger så... Var även ute och plockade riktigt små äpplen som jag satte fast med tandpetare på kakorna som en kul dekoration! Här bjuder jag på det smarriga receptet!
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Äppelkladdkaka
200 g smör
3 ägg
4 1/2 dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker
2-3 äpplen
råsocker och kanel efter tycke
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet.
Skala och riv äpplena (krama gärna ur vätskan lite, gjorde inte det på första kakan och den blev lite väl lös..). Blanda med råsocker och kanel och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Gärna med avtagbar kant.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar.
Låt kakan kallna och gärna stå 1 dygn. Pudra med florsocker och servera med grädde eller glass!
#1 - - Jennie:

Hur mycket mjöl ska man ha i?

Svar: Ha ha! Bra synpunkt! Uppdaterar! Kram Karin
Ellas Inspiration

#2 - - Jennie:

Tack! Tog 2 ½ dl mjöl som det stod i mitt kladdkakerecept.

#3 - - Anna:

Mums!
Äppelkakor kan man aldrig få för mycket av!

Till top