En mini-makeover i köket...

När vi flyttade in vårt hus så fanns där redan en köksö (kan väl kalla det) men den var uppbyggt. Vi tog bort skåpen som satt fast och valde istället att göra en enkel bänk. Vi använde oss av en gammal skiva från ett rivningsprojekt vi fått tag i. Då slipade vi skivan och oljade den men nu när det gått  drygt 1,5 år sedan vi flyttade in så har den gulnat så nu var det dags att göra något åt det!
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration (via Iphone i dåligt kvällsljus *ler*)

Det var lite av stundens inlevelse får jag erkänna för jag trillade över en burk lasyr när jag var på det stora varuhuset och fick en idé att det skulle kunna funka.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration (via Iphone i dåligt kvällsljus *ler*)

Vi slipade skivan med sandpapper, både för hand och med maskin, och rengjorde den med målartvätt för att få bort ev. fett.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration (via Iphone i dåligt kvällsljus *ler*)
 
Sedan turades jag och maken om att stryka den med lasyr. Behövdes 2 strykningar innan det blev den "rätta" ljusa nyansen. Ville att trästrukturen skulle synas igenom och bara få den där laserade effekten.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration (via Iphone i dåligt kvällsljus *ler*)
 
Slutligen lackades hela skivan 2 gånger med Osmo Top-Oil som är en hårdvaxolja. Vi valde kulören natur då den har lite vitpigment för att ge en skyddande yta och är riktigt nöjd med resultatet! Lite skillnad eller hur!
 
Related Posts with Thumbnails

Postat av: Lotta

Har en kökssoffa som jag funderar på att måla om. Kanske vore detta ett alternativ? Jag är så feg så jag vågar liksom inte ens testa. Kanske får jag köpa något annat o testa på först :) ditt blev ju jättebra!

Svar: Klart du ska testa! Ta det bara försiktigt med färgen. Bättre att stryka fler gånger än att man drar på för mycket från början! Lycka till! Kram Karin
Ellas Inspiration

2014-12-11 @ 22:57:19
URL: http://www.viktinfo.wordpress.com
Postat av: Dag Gustavsson

Gillar återanvändning av "gammal skiva från rivningsprojekt". Mer sådant i vår tidsanda av slit och släng. Kul är det också och fint blir det!

Svar: Ja, det är verkligen roligt att få det lite personligare! Kul att du gillade vår "nya" bänkskiva! Mvh Karin
Ellas Inspiration

2014-12-12 @ 07:57:55
URL: http://www.dagdrommar.se

Skriv din hälsning här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Tack för att du lämnar en hälsning hos mig!
Om du ställer en fråga gör jag mitt bästa för att besvara den här!

Du kan även kontakta mig via: info@ellasinspiration.se

Hälsningar Karin

Trackback
RSS 2.0
ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved