Tips till studentfesten!

I veckan är det dags för studentfirande på många håll i vårt avlånga land! Tänkte bjuda på några enkla sista-minuten-tips för dig som är färd att planera för din egna studentfest eller kommer stå som värd!
  
Foto: via Rachel Cooks
 
Välkomna gästerna med en liten aptitretare i form av jordgubbe som gröpts ur och fyllts med vispad grädde och kanske lite hackad basilika. Enkelt och väldans gott...
 
Foto: via Scheme Weddings
 
Gult och blått är ju klassiska färger till studenten. Duka med en marinblå duk och dekorera sedan med gula blommor. Som duk kan man ju köpa billig textil på metervara och ge sig ut i naturen och plocka gula blommor (som växer som ogräs just nu...)!!
 
Foto: via I take you
 
Servetterna gör du extra festliga genom att forma dem till en rosett. Välj antingen blå eller gula servetter och sätt gärna ett gul/blått band omkring! Om du har buffé så gör ordning servetterna och lägg dem på ett stort fat, blir en festlig dekor på bordet!
 
 Foto: via Wedding Chicks
 
Om festen ska hållas i ett partytält kan det vara svårt att få till den där mysiga känslan. Men vimplarljusslinga och pompoms/honeycombs/pappersbollar i gult och blått ger den rätta effekten! Antingen kan man göra egna som jag gjorde här eller så köper du färdiga hos te.x. IKEA  och Panduro.
 
 
Att ta studenten är verkligen en dag att minnas och låt minnet leva kvar. Gör i ordning ett litet träd, te.x. en gren, och låt gästerna skriva små hälsningar och hänga upp till studenten. Kommer säkert att uppskattas i framtiden! Lycka till!
 
#1 - - Elina S:

Jordgubben var ju bara fööör läcker. Ingen student på g men den knycker jag direkt :)

#2 - - Anna:

Jag gillar jordgubben också! Det ska jag bjuda mina gäster på i morgon. Bra tips.

#3 - - GoForFit:

Men åh, vad fint! :)

#4 - - Hallonsaftens.se - kost och träning:

Härlig inspiration!

#5 - - Martin Svensson:

Superläcker gubbe som min dotter hade sagt! Nu har de kommit närodlade i affären också :)

Till top