Terracotta på väg tillbaka...

I mitten på 90-talet hade jag en "terrakotta-period". Förr hade jag en tendens att gå "all-in" på ett tema men det har lugnat sig som tur är. Under den här "terrakotta-tiden" så gällde brända nyanser på både textil och tapeter, i mina fönster stod keramikkrukor och jag hade tom lampfötter i terrakotta! Med facit i hand skulle jag kanske behållit en del för terrakottan och keramiken är nämligen på väg tillbaks...
 

Ett exempel på detta är Ronde-taklampa som har ett ultramatt lack som gör att skärmen nästan ser ut som om den var gjord av just det, keramik! Den röda varianten hade definitivt platsat under min "terrakotta-period" men i den här stilrena retro-formen är den ju redo för 2014 också!

En som tycker att vi verkligen är redo för "tegelnyanser" i höst är Indiska. Och vad hittar vi bland nyheterna, jomen visst är det en liten terrakottakruka!
 
 
Sedan har vi Drawn from Clay som är en serie tallrikar och skålar i olika färger och strukturer av lera tagen från olika platser i Nederländerna. Bakom designen står Atelier NL: Lonny van Ryswyck och Nadine Sterk. Snygg kontrast till te.x. vitt porslin!
 

Och kanske kommer vi se fler klassiska klinkergolv framöver? Här från ett objekt hos Bjurfors Göteborg som har ett vackert patinerat klinkergolv från Höganäs i köket som snygg kontrast till allt vitt.
Related Posts with Thumbnails

Postat av: JennyÅ

Ha ha. Ja, jag minns den där perioden. För mig var det terrakotta och skira spetsar... Men nu när blivit introducerade i små doser från, vill minnas att de dök upp under förra hösten, så kanske vi är redo igen! Men kanske utan skira spetsar :)
Kram,
Jenny

2014-09-17 @ 16:01:06
URL: http://mittlifjennyaberg.blogspot.se
Postat av: Joe

Riktigt snyggt :)

2014-09-17 @ 16:17:26
URL: http://yoginijoe.blogg.se
Postat av: Sabina

Snyggt i mindre mängder! :)

2014-09-17 @ 16:18:02
URL: http://minegensite.wordpress.com/
Postat av: Anna K

Jag gillar den här trenden)

2014-09-17 @ 17:06:56
URL: http://www.skorsten.com/skorstensskydd/
Postat av: Anna K

Jättefint!

2014-09-17 @ 17:10:19
URL: http://www.skorsten.com/skorstensskydd/
Postat av: Sofia

Fina grejer :-)

2014-09-17 @ 20:43:41
URL: http://lovejournal.blogg.se

Skriv din hälsning här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Tack för att du lämnar en hälsning hos mig!
Om du ställer en fråga gör jag mitt bästa för att besvara den här!

Du kan även kontakta mig via: info@ellasinspiration.se

Hälsningar Karin

Trackback
RSS 2.0
ellas inspiration © 2018 All Rights Reserved