Fina Livstycket!

Inredning & Shopping, Inspiration, Kök / Permalink / 0
Det trillade in ett litet paket häromdagen. Det kom från Livstycket och innehöll de finaste servetterna man kan tänka sig. Livstycket är en ideell förening var syfte är ge kvinnor som invandrat till Sverige en chans att lära sig det svenska språket och kulturen samtidigt som de stärker sin självkänsla. Föreningen har ett kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor från hela världen deltar.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Varje produkt bär på en egen historia. Servetterna heter "Livstycket i det gröna" och är resultatet av samtal kring Sveriges natur, djur och allemansrätten under sensommaren 2014. Dessa samtal gav idén om ett mönster i blom. Livstycket begav sig ut i skog och mark i närområdet, plockade svamp och flera besök gjordes även bland Järvafältets koloniträdgårdar. Resultatet blev alltså Livstycket i det gröna!
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

I paketet låg även en superfin kökshanduk med motivet "Stockholm" Så här berättar  Livstycket om detta: Deltagarna på Livstycket bor i Stockholm men de allra flesta känner sig bara hemma i den förort de lever i. Med projektet Stockholm – min plats på jorden ville Livstycket ändra på den saken. För oavsett var vi är födda så är det här vi bor nu. Deltagarna besökte nya platser, hittade egna smultronställen och lärde sig sin stads historia. Mönstret Stockholm by Livstycket är Livstyckets unika kartbild över Stockholm.
 
 
Sedan vill jag även passa på att tipsa om att den 27 maj intar Livstycket Hallwylska museets paradvåning med sin vårmarknad. Själva marknaden pågår i den magnifika matsalen.  Här kommer du kunna köpa deras  unika produkter med deras egna komponerade mönster för köket, sovrummet och kontoret. En utställning om Livstyckets verksamhet visas på olika ställen i paradvåningen och denna pågår fram till söndagen den 31 maj.  Själva dagen för vårmarknaden bjuder Hallwylska museet på museientrén.
 
Om du inte har vägarna förbi kan du även shoppa deras fina produkter i deras webshop!
 
Stort tack Livstycket för ert fina arbete, det ni gör är fantastiskt och även stort tack för den fina gåvan!
Till top