Mozartkulor utan tillsatt socker

Bak & Mat, Högtider - stora & små / Permalink / 0
Igår tipsade jag ju om att man kan göra egen nougat utan tillsatt socker (bjuder på receptet nedan ifall ni missade). Den är också perfekt som bas när man vill göra egna Mozartkulor! De kan man nämligen göra utan att behöva ha en massa sockriga produkter.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

 

Nougat utan tillsatt socker

200 gr mandelsmör

200 gr Cloetta choklad utan tillsatt socker

 

Gör så här:

Smält ihop mandelsmör och choklad på svag värme.

Häll i en form klädd med bakplåtspapper för att stelna. 

Tips! Gör halva receptet som wienernougat dvs rör i rostade mandelspån i hälften av smeten. Låt stelna i olika formar.

 

Sockerfri mandelmassa

Rör ihop valfri mängd mandelmjöloch en skvätt mjölk till lagom konsistens.

Här gäller det att prova sig fram. En del sorter av mandelmjöl är INTE goda för detta. Tror att ICA:s egna var den som jag tyckt var bäst.

 

Mozarkulor

Gör receptet på nougaten.

Gör receptet på mandelmassan.

Skär nougaten i små kuber, rulla in i mandelmassan.

Doppa sedan i valfri mörk/ljus choklad utan tillsatt socker och ringla över smält vit choklad som dekoration.

Låt stelna kallt. Klara att servera!

 

 

 

Till top