Trillingnöt på godisbordet

Trillingnöten försvann ju från Alladin asken för ett par år sedan trots mångas protester. Men det är faktiskt inte alls svårt att göra egna. Sedan dess har vi som tradition att helt enkelt göra egna "trillingnötter". Roliga att ge bort också i en fin strut.
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
 
Så här gör du:
 
Använd hela hasselnötter. Om du vill kan du rosta dem lätt i stekpannan innan men det behövs inte. 
 
Smält ca 3/4 av vald mängd choklad i vattenbad. Lägg i de hela nötterna och rör om så de täcks med choklad ordentligt.
 
Ta upp dem tre och tre med en gaffel. Låt stelna på bakplåtspapper.
 
Smält sedan resten av chokladen. Doppa alla "trillingar" en gång till och låt stelna igen. Spara lite choklad som hålls smält under tiden nötterna kallnar.
 
Slutligen ringlar du den sista chokladen över de kalla nötterna. Använd en liten tesked och för fram och tillbaks över nötterna.
 
Related Posts with Thumbnails

Postat av: Hanna

Åh, det måste jag prova!

2016-12-24 @ 16:40:32
URL: http://hannafialotta.blogg.se
Postat av: Tobias

Stort tack för tipset!! Det där måste jag verkligen prova, har minst sagt saknat trippelnöten i chokladaskarna. :)

2016-12-27 @ 16:47:16
URL: http://kompasskurs.se





Skriv din hälsning här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Tack för att du lämnar en hälsning hos mig!




Om du ställer en fråga gör jag mitt bästa för att besvara den här!

Du kan även kontakta mig via: info@ellasinspiration.se

Hälsningar Karin

Trackback
RSS 2.0
Hem & Trädgård bloggar Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogglista.se ellas inspiration © 2009 All Rights Reserved