Jordgubbspannacottatårta!

Bak & Mat / Permalink / 1
Här kommer receptet på dotterns favorittårta, även den funkar utmärkt till midsommarfesten då den kan göras i förväg. Ett tips till dekoration... Gör ett flaggspel med små svenska flaggor, extra festligt på midsommar! 
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 
 

Pajdeg 

15 st  digestivekex (jag tog osötade) 

100 gram  smält smör 

 

Fyllning 

6 st  gelatinblad 

6 dl  vispgrädde 

1,5 dl  strösocker (jag använde sötströ)

500 gram jordgubbar (använder du frysta så tina först)

400 gram philadelphiaost 

färska bär, till garnering (jag tog färska hallon)

 

Gör så här!

1. Krossa kex fint och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Vänta ca 5 minuter. 

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Går bra att ställa ut en stund eller röra i kastrullen över en skål med vatten. 
 
5. Mixa jordgubbarna med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller helst över natten. Ska stelna ordentligt. Servera och njut!

 

#1 - - Savly:

Ser otroligt gott ut!

Till top