Tasty Thursdays - fisk tortillas
Ja men då var det dags igen för Tasty Thursdays. Den här veckan bjuder jag på fisk tortillas! Ett kul och nyttigt alternativ till den traditionella fredagstacosen.

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Du behöver:
600 gr torsk
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
1 kryddmått paprikapulver
2 ägg
1,5 dl panko eller ströbröd
tortillabröd
valfria grönsaker tex. sallad, majs, tomat, gurka, rödlök
gräddfil
sweet chilisås
Gör så här:
1. Dela torsken i bitar, ca 2 cm breda är en bra storlek. Vispa äggen i en skål. Blanda vetemjölet med kryddorna på ett fat. Häll upp ströbrödet på ett annat fat..
2. Vänd torsken först i vetemjöl, doppa sedan i ägget och sist vänder du i ströbrödet. Lägg upp på ett stort fat. Det är bra om de får "ligga" till sig en stund för då fäster paneringen bättre.
3. Därefter steker du torsken i smör i en stekpanna. Ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat och håll varmt.
4. Servera med tortillabröd, valfria grönsaker och toppa gärna med sweet chilisås och gräddfil!
Smaklig måltid!