Egen lemon curd
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Lemon Curd
3 st citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 st ägg
2 st äggulor
1. Blanda rivet skal från citronerna med saft från två och koka upp med strösocker och smör.
2. Sila väskan så du får bort skalet. Häll tillbaks i kastrullen.
3. Blanda majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan.
4. Vispa samman äggen i en skål och häll sedan ner i kastrullen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.
5. Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna i kylskåp!
Klar att servera som tex. dekoration på tårtan eller användas till kakorna jag tipsade om här!
Det är något som ser konstigt ut i receptet. Det står först 2 ägg och sedan 2 äggulor men i instruktionerna nämner du bara 2 ägg.