Egen lemon curd

Bak & Mat, Högtider - stora & små / lemoncurd, påsk / Permalink / 1
Vi firar påsk hemma i år bara vi i familjen men försöker hålla på traditionerna så självklart ska vi ha påsktårta. Det blir pavlova med lemcon curd och grädde. En klassiker som är så himla god! Allra godast blir den med egen lemon curd. Här kommer mitt  bästa recept!

(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Lemon Curd 
3 st citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse 
2 st ägg
2 st äggulor 

1. Blanda rivet skal från citronerna med saft från två och koka upp med strösocker och smör.
2. Sila väskan så du får bort skalet. Häll tillbaks i kastrullen.
3. Blanda majsstärkelse med saften från den tredje citronen och rör ner i den varma vätskan.
4. Vispa samman äggen i en skål och häll sedan ner i kastrullen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar. 
5. Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna i kylskåp!

Klar att servera som tex. dekoration på tårtan eller användas till kakorna jag tipsade om här




#1 - - Hanna:

Det är något som ser konstigt ut i receptet. Det står först 2 ägg och sedan 2 äggulor men i instruktionerna nämner du bara 2 ägg.

Svar: Hej, hur äggen ska användas står under pkt 4. I pkt 1 handlar det om citronerna. Hoppas det förklarar. 😊
ellasinspiration.se

Till top