Mammas rabarberpaj

Bak & Mat, Inspiration / fredagskakan, rabarber, rabarberpaj / Permalink / 0
Vet inte riktigt vad det är som händer men det börjar mer och mer likna en bakblogg... Hi hi. Men så får det bli när inredningsinspirationen inte är på topp. På söndag är det ju Morsdag så vad passar väl bättre att dagens fredagskaka är ett recept från min mamma på hennes rabarberpaj. Dessutom har jag bakat i mormors gamla form så det är verkligen en hyllning till mammor idag! Den är superenkel att göra så du kan ju skicka en liten vink om receptet till någon annan inför söndagen... 

(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Mammas rabarberpaj

Du behöver:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 175 gr smält smör
  • ca 500 gr rabarber 
(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225 grader (200 grader om varmluft)
  2. Smöra en ugnsform.
  3. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i formen. Sockra lite över. 
  4. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål.  
  5. Smält smöret och häll i. Rör ihop med en gaffel till en deg och klicka sedan över rabarbern.
  6. Grädda i 20-25 minuter. 
  7. Servera med vaniljvisp, vanlijsås eller glass! 
Tips! Har du inga rabarber går det lika bra med bär eller äpplen. 



Till top