Rabarbersnittar med limeglasyr

Bak & Mat, Inspiration / rabarber, rabarberkompott, rabarbersnittar / Permalink / 0
Ni minns kompotten med rabarber som jag gjorde i helgen? Här kommer ett tips på smarriga rabarbersnittar som toppas med kompotten och lite limeglasyr. Jag tog på glasyren lite tidigt så den smälte i mitten men dom smakar lika gott för det!  

(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Rabarbersnittar med limeglasyr


Du behöver:
  • Rabarberkompott se recept här  
  • 200 g mjukt smör 
  • 2 dl strösocker 
  • 4 msk sirap 
  • 5 dl vetemjöl 
  • 1 tsk bikarbonat (el 2 tsk bakpulver som jag)
  • 2 tsk vaniljsocker
Limeglasyr 
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 dl florsocker
(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (ca 150 om varmluft)
  2. Vispa ihop det mjuka smöret med socker och sirap med elvisp.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och häll sedan över smörblandningen.
  4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Dela degen och rulla till två längder, du kan även göra tre längder för det blir stora kakor med två. 
  6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ordentligt med mellanrum och platta till längderna lätt. 
  7. Gör en liten "ränna" i mitten av längderna och lägg rabarberkompotten i urgröpningen på varje längd. 
  8. Grädda längderna i mitten på ugnen i ca 12-14 minuter, de får inte blir brända men ha lite färg på sidorna.
  9. Låt svalna lite.
  10. Rör ihop florsocker och citron till glasyr och ringla över längderna.
  11. Låt glasyren stelna lite innan du skär upp i sneda snittar. Blir ca 12-14 bitar per längd. 
  12. Perfekta att förvara i frysen när du blir fikasugen... 
Tips!! Jag bytte ut sirapen mot Nicks Fibersirap med honungssmak  och hälften av sockret mot  ICA sötströ  Gör det med sockret i alla mina recept! 






Till top