Rabarbersnittar med limeglasyr
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Rabarbersnittar med limeglasyr
Du behöver:
- Rabarberkompott se recept här
- 200 g mjukt smör
- 2 dl strösocker
- 4 msk sirap
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat (el 2 tsk bakpulver som jag)
- 2 tsk vaniljsocker
Limeglasyr
- 1 msk färskpressad limesaft
- 1 dl florsocker
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (ca 150 om varmluft)
- Vispa ihop det mjuka smöret med socker och sirap med elvisp.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och häll sedan över smörblandningen.
- Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Dela degen och rulla till två längder, du kan även göra tre längder för det blir stora kakor med två.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper med ordentligt med mellanrum och platta till längderna lätt.
- Gör en liten "ränna" i mitten av längderna och lägg rabarberkompotten i urgröpningen på varje längd.
- Grädda längderna i mitten på ugnen i ca 12-14 minuter, de får inte blir brända men ha lite färg på sidorna.
- Låt svalna lite.
- Rör ihop florsocker och citron till glasyr och ringla över längderna.
- Låt glasyren stelna lite innan du skär upp i sneda snittar. Blir ca 12-14 bitar per längd.
- Perfekta att förvara i frysen när du blir fikasugen...
Tips!! Jag bytte ut sirapen mot Nicks Fibersirap med honungssmak och hälften av sockret mot
ICA sötströ Gör det med sockret i alla mina recept!