Snabba rabarberkakan

Bak & Mat, Inspiration / rabarber, rabarberkaka / Permalink / 0
Jag tror minsann att lediga fredagar även fört med sig en ny tradition. Idag blev det en ny fredagskaka, även denna gång med rabarber för det är ju så gott och vi har mängder. Receptet är superenkelt och görs på saker man oftast har hemma. Kardemumman kan uteslutas och lika god även utan tillbehör. 

(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Snabba rabarberkakan

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • ca 4-5 rabarber, skuren i bitar
  • Kallt smör 

(null)

Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (180 om varmluft).
  2. Smöra och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Skär rabarbern i tunna skivor.
  4. Vispa ihop socker och ägg pösigt med elvisp.  
  5. Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och häll sedan ner i socker- och äggblandningen. Rör ihop.
  6. Häll därefter i rabarbern i smeten och blanda väl.
  7. Lägg smeten i formen, fördela och platta till lite. 
  8. Hyvla kallat smör över med en osthyvel.
  9. Grädda i ca 30 min i mitten av ugnen. Kolla av med en sticka. Får gärna vara lite kladdig när den tas ut.
  10. Låt svalna något innan du tar ur den ur formen. 
  11. Klar att servera, gärna med vaniljvisp eller vaniljsås! 

Till top