Vallmokaka med kardemumma

Bak & Mat, Inspiration / fredagskakan, kardemumma, vallmofrön, vallmokaka / Permalink / 0
Så klart att det blir en fredagskaka även denna vecka. Vi är äntligen tillbaks på bästa ön, Bohus-Malmön där vi har vårt egna ställe, som vi har längtat efter detta. Fredagskakan är en Vallmokaka med kardemumma bakad i finaste formen jag fått av min lilla mor. Känns nog som fikan kommer smaka ännu bättre idag!

(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Vallmokaka med kardemumma 

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma 
  • 3 msk vallmofrön 
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör eller margarin
(null)
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (150 om varmluft).
  2. Smöra och bröa en form på ca 2 liter.
  3. Vispa ihop socker och ägg pösigt med elvisp.  
  4. Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och häll sedan ner i socker- och äggblandningen. Rör ihop.
  5. Värm mjölk och smör i en kastrull.
  6. Häll därefter detta i smeten och blanda väl.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Grädda i ca 35-40 min i nedre delen av ugnen. Kolla av med en sticka. Får gärna vara lite kladdig. 
  9. Låt svalna något innan du tar ur den ur formen. 
  10. Klar att avnjutas! 





Till top