Vallmokaka med kardemumma
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Vallmokaka med kardemumma
Du behöver:
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 3 msk vallmofrön
- 1 1/2 dl mjölk
- 50 g smör eller margarin
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (150 om varmluft).
- Smöra och bröa en form på ca 2 liter.
- Vispa ihop socker och ägg pösigt med elvisp.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och häll sedan ner i socker- och äggblandningen. Rör ihop.
- Värm mjölk och smör i en kastrull.
- Häll därefter detta i smeten och blanda väl.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i ca 35-40 min i nedre delen av ugnen. Kolla av med en sticka. Får gärna vara lite kladdig.
- Låt svalna något innan du tar ur den ur formen.
- Klar att avnjutas!