Midsommar i en burk!

Bak & Mat / Permalink / 1
Från en ledsam dag igår till en festlig sådan idag. Strax ska vi ge oss iväg för vårt Midsommarfirande som i år sker hos våra kompisar. Istället för blomma tar jag med en rabarber- och lime chutney till dagens värdinna, som passande nog har samma namn som mig...*ler* Receptet hittade jag här men modifierade det lite, mitt recept hittar du nedan. Tog inte mer än 30 minuter att slänga ihop nu på morgonen inkl. en tur till grannen där jag norpade mina rabarber. Hon har gett mig fri tillgång till sitt rabarberland!!

Önskar er alla en underbar Midsommar!

Kram Karin


Rabarber & lime chutney

500 g rabarber, ca 6-8 stjälkar
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
chiliflakes efter smak
1 dl flytande honung
1/2 dl råsocker
2 msk skogsbärsvinäger (grythyttans) eller liknande
1 limefrukt, saften och det finrivna skalet
1 tsk salt

Skala och skiva rabarbern i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök, salt och vitlök. Ta fram en kastrull och lägg i rabarber, lök, chili, honung, vinäger och salt. Koka på svag värme i 15 minuter eller tills chutneyn tjocknat till en aning. Smaka av med saft och skal av lime. Häll upp på på glasburk med tätslutande lock. Klart!

Tips! Den söta etiketten hittade jag här!

#1 - - yasmine modell mamma och fru:

glad midsommar kraaam

Svar: Lite i efterskott men tack själv! Och trevlig sommar!
Kram Karin,
Ellas Inspiration
Ellas Inspiration

Till top