En ljuvlig förrätt!
Getost på knäcke med fikonchutney
Fikonchutney enligt receptet du hittar här! (klicka)
Ruccola sallad
Knäcke - Gärna Mörsjö Deli
En skiva getost per person.
Balsamvinäger kräm
Flytande honung
Så här gör du:
Gör fikonchutneyn, gärna någon dag innan.
Klipp en bit bakplåtspapper per getostbit. Lägg på en plåt och placera sedan på getosten på pappret.
Lägg upp ruccola sallad på en tallrik. Lägg på ett par bitar knäckebröd i mitten.
Värm getosten i ca 150 grader i 5 minuter. Håll utkik så att den inte smälter för mycket.
Tag ut getosten och lyft det lilla pappret och vänd över på knäckebrödet.
Lägg på en klick fikonchutney på osten och ringla sedan färdig balsamvinäger kräm och lite honung över.
Klart att servera!
Gärna med vinet, Boulder Bank Sauvignon Blanc (nr 6367)
Vilket gott tips, låter att vara precis i min smak!