En ljuvlig förrätt!

Bak & Mat / Permalink / 1
Det har varit en hektisk vecka på resande fot så det är verkligen gott att det äntligen är helg igen! Tänkte avsluta veckan med att tipsa om förrätten vi gjorde förra lördagen när vi hade finalmiddag i "halv åtta hos oss". Den är  superenkel att göra och blir verkligen sååå god! Efterrätten kunde ni se här med länk till recept! Bilder på förra helgens festdukning dyker upp, jag lovar!! *ler*
 
Önskar jag er en riktigt skön fredag!
 
Kram Karin
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration via Instagram
 

Getost på knäcke med fikonchutney

Fikonchutney enligt receptet du hittar här! (klicka)

Ruccola sallad

Knäcke - Gärna Mörsjö Deli

En skiva getost per person.

Balsamvinäger kräm

Flytande honung

 

Så här gör du:

Gör fikonchutneyn, gärna någon dag innan.

Klipp en bit bakplåtspapper per getostbit. Lägg på en plåt och placera sedan på getosten på pappret.

Lägg upp ruccola sallad på en tallrik. Lägg på ett par bitar knäckebröd i mitten.

Värm getosten i ca 150 grader i 5 minuter. Håll utkik så att den inte smälter för mycket.

Tag ut getosten och lyft det lilla pappret och vänd över på knäckebrödet.

Lägg på en klick fikonchutney på osten och ringla sedan färdig balsamvinäger kräm och lite honung över.

Klart att servera!

Gärna med vinet, Boulder Bank Sauvignon Blanc (nr 6367)

#1 - - Karin:

Vilket gott tips, låter att vara precis i min smak!

Till top