Fira fettisdagen utan vanligt socker!

Bak & Mat, Högtider - stora & små / fettisdagen, semlor, utanvanligtsocker / Permalink / 0
Idag är det faktiskt den officiella Fettisdagen. Många började ju tjuvstarta med semlor redan efter nyår men förutom en semlekrans som mor bjöd på har jag faktiskt inte njutit av några semlor förrän igår. Då var jag nämligen hemma med barnen som har sportlov och vi passade på att baka egna semlor och bjuda över mamma på fika.  
 
 Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Vi valde att göra Petit Choux-semlor, ett bättre alternativ för dotterns diabetes  och för oss andra också då smeten inte innehåller socker. Recept på petit choux-smet hittar du från en tidigare tips här! Man kan ju göra den här kransen jag gjorde den gången och fylla med mandelmassa och grädde eller göra i form av semlor eller varför inte mini-semlor!
 
Foto: Karin Borg - Ellas Inspiration
 
Sedan är ju mandelmassa ingen höjdare då den innehåller otroligt mycket socker men vi hittade ett recept på att göra en egen som visade sig vara helt perfekt! Har faktiskt inte smakad godare mandelmassa!! Minns inte var receptet var någonstans men tack till dig som delat med dig!!

Så här lyder det busenkla receptet som räcker till tre semlor om man gillar mandelmassa!
 
0,75 dl mandelmjöl
1 msk sötströ (ICA:s)
1 msk mjölk
 
Rör ihop allt till en smet och förvara kallt under tiden du gräddar semlorna. Sedan är det bara klippa en lock när semlorna svalnat och klicka på mandelmassan och dekorera med osötad vispgrädde! Pudra med florsocker eller servera utan. Mums!
 
 
Till top